A Google Reader riválisát várják a Facebooktól

Vágólapra másolva!
Az okostelefonra és táblagépre szánt új alkalmazás a hírek szerint több forrásból származó hírek olvasását teszi majd kényelmessé. 
Vágólapra másolva!

A Google Reader/Olvasó szolgáltatás júliusban várható bezárását márciusban jelentette be a keresőcég. Ez a szolgáltatás egyszerre sok híroldal és blog tartalmának közös területről való követését teszi lehetővé.

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap belső forrásokból úgy értesült, hogy Reader néven hamarosan a Facebook is ehhez hasonló mobil applikációval fog előrukkolni. A lap úgy tudja, hogy a közösségi oldal már egy éve dolgozik a Readeren, amely leginkább a Flipboard nevű, okostelefonon és táblagépen használható hírolvasó applikációra hasonlít.

Ahhoz hasonlóan a Facebook fejlesztése is számos hírforrásból generál egy virtuális magazint, amelyben a képernyőn keresztül lapozni is lehet. Egy ilyen szolgáltatással a közösségi oldal elérheti, hogy a felhasználók még több időt töltsenek a Facebookon, hiszen a hírek olvasásához már az eredeti hírportálokat vagy blogokat sem kell megnyitniuk. A felületen további reklámokat is el tud adni a cég, bár a Reader indulásának ideje még nem ismert.