Pogácsagyár lesz egy zalai legelőből

Vágólapra másolva!
Új üzemet épít Zalaegerszegen egy helyi sütőipari cég, és egy tejüzemet is felhúz a közelben. A két beruházás összesen több mint 150 munkahelyet teremt.
Vágólapra másolva!

Közel egymilliárd forint beruházással új sütőipari üzemet létesít a Zalaco Sütőipari Zrt. Zalaegerszegen - közölte a cég vezérigazgatója hétfőn. Az üzem beindulása után jövőre a létszámot a tervek szerint 100-zal bővítik.

A cukrászati és fagyasztott terméket gyártó, 2 ezer négyzetméteres üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőtároló építése már ősszel elkezdődik. A második ütemben a Zalaco többi, elsősorban a napi gyártást szolgáló üzemrészeit alakítják ki, összesen 5-6 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot létesítenek.

A sütőipari cég másik beruházása, mely további 60-70 ember foglalkoztatását teszi lehetővé, a Provid Kft.-vel közösen, 400 millió forintos ráfordítással felépítendő tejfeldolgozó üzem Győrvár mellett. Az MTI információ szerint az üzemben napi 12-15 ezer liter tejet dolgoznak majd fel. A tejtermékek próbagyártása várhatóan júliusban kezdődik el.

A zalaegerszegi önkormányzat a helyi beruházáshoz egy 122 millió forintos áron értékestett, az Északi Ipari Park területén található beépítetlen ingatlannal járult hozzá. A 24 ezer négyzetméteres terület jelenleg legelő - mondta az MTI-nek Balaicz Zoltán, a város alpolgármestere.

A Zalaco zalaegerszegi üzemében több mint 300 féle sütőipari terméket gyárt. A félkész süteményeket, pogácsákat fagyasztva szállítja az üzletekbe, ahol helyben, frissen sütik ki. A három nyugat-dunántúli megyében - Zalában, Vasban és Veszprémben - működő közel félszáz szaküzletetben naponta összesen 30 ezer vásárlót szolgálnak ki. A vállalat tavalyi árbevétele 3,2 milliárd forint volt, az évet 160 millió forint nyereséggel zárta.