Egyre több gyereket neveznek el a Trónok harca szereplőiről

Vágólapra másolva!
Az HBO fantasysorozatának köszönhetően az Egyesült Államokban egyre népszerűbbek az olyan nevek, mint a Khaleesi és az Arya.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban már 146 gyerek viseli a Khaleesi nevet, ami önmagában nem nagy szám, de a 2011-es adatokhoz képest 450 százalékos növekedést jelent - nem véletlenül, hisz abban az évben indult el a Trónok harca sorozatváltozata. A "khaleesi" a George R. R. Martin által megalkotott fantázianyelven, a dothraki nyelven annyit tesz, "királynő", és Daenerys Targaryan (Emilia Clarke, a képen) karakterének a megszólítására használják.

Forrás: HBO

Gyorsan nő az Egyesült Államokban az Arya nevű gyermekek száma is: a név 2011-ben még csak 712. volt a legkedveltebb nevek listáján, 2012-ben pedig már a 413., és a keresztnevekkel, névadással foglalkozó Nameberry honlap tavalyi népszerűségi listájára is felkerült. A listán a Trónok harca egy másik szereplője, Theon is szerepel - valószínűleg ennek a névnek sem amiatt ugrott meg a népszerűsége, mert az amerikaiak hirtelen felfedezték maguknak a görög matematikust, aki ugyanezzel a névvel élt az ókori Alexandriában.