Kijevben is lesz Sziget

Vágólapra másolva!
A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda szándéknyilatkozatot írt alá Kijevben, amely szerint 2014-ben Budapest mintájára az ukrán fővárosban is rendeznek zenei fesztivált.
Vágólapra másolva!

A kijevi fesztivál megrendeézéséről szóló szándéknyilatkozatot magyar részről Gerendai Károly, a magyarországi cég vezetője, ukrán részről pedig Olekszandr Popov, a kijevi városi adminisztráció vezetője és Makszim Potimkov, a Sziget Ukrajna elnevezésű vállalat igazgatója látta el kézjegyével - írja az MTI.

A felek szándéka szerint jövő év nyarán első alkalommal szerveződhet meg a kijevi Truhanov szigeten az ifjúsági zenei fesztivál, amelynek szakmai hátterét a magyar Sziget fesztivált szervező cég biztosítja.

A háromnaposra tervezett rendezvény a budapesti Sziget fesztiválhoz hasonló lesz. Gerendai Károly elmondta, hogy a tervek szerint a fesztivált a nagy műfaji változatosság jellemzi majd, egyaránt helyet kaphatnak benne világsztárok, valamint helyi sikercsapatok és sztárelőadók.

A mintegy 4 millió eurós költségvetéssel számoló rendezvényre a három nap alatt több mint 100 ezer látogatót várnak, párhuzamosan több helyszínen zajló programokkal, kempingezési lehetőséggel.
Kijevben a Truhanov szigeten már rendeztek idén egy nagyszabású rockzenei fesztivált, a közvetlen környezetében jelenleg is folynak városrendezési munkálatok.