Jennifer Lopez nem tudta, hogy diktátornak énekel

Vágólapra másolva!
Az énekeső Türkmenisztánban lépettföl, ügynöke szerint, ha tudta volna, hogy gondok vannak az meberi jogokkal, nem fogadta volna el a meghívást.
Vágólapra másolva!

Bírálják emberi jogi szervezetek Jennifer Lopez amerikai énekesnőt, mert születésnapi köszöntőt énekelt az emberi jogok lábbal tiprásával vádolt Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnöknek.

A 43 éves sztár szombaton este, a Kaszpi-tenger partján fekvő Awaza üdülőhelyen, egy kínai olajtársaság rendezvényén lépett fel, amikor felkérték, hogy énekeljen születésnapi köszöntőt a türkmén vezetőnek. Azt nem tudni, mennyit kapott a fellépésért az énekesnő.

Az énekesnő ügynöke szerint a meghívó fél az utolsó pillanatban állt elő a felkéréssel, amelyet Lopez "kegyesen elfogadott". A közlemény szerint az énekesnő "nem politikai", hanem magánrendezvényen vett részt, s ha tudtak volna arról, hogy bajok vannak az emberi jogokkal Türkmenisztánban, Jennifer Lopez nem lépett volna fel.

A Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet a világ egyik legelnyomóbbjának tartja Gurbanguly Berdimukhammedow rendszerét. Korábban már más világsztárok is emberi jogi aktivisták kereszttűzébe kerültek, mert diktátornak tartott vezetők meghívásának tettek eleget.

Beyoncet, Nelly Furtadót, 50 Centet, Mariah Carey-t és Ushert is busásan megfizették, hogy fellépjenek Moamer el-Kadhafi néhai líbiai mulatságain. Később valamennyien jótékony célra ajánlották fel tiszteletdíjukat, és azt hangoztatták, nem tudtak arról, hogy Kadhafinak köze lenne a terrorizmushoz.