Mindent követhetővé tesz a rejtett vonalkód

Vágólapra másolva!
A Hitachi által használt vonalkódtól nem lesz csúnya a dizájn, csak UV-fényben látszanak, és minden egyes legyártott tárgyat követhetővé tesznek.
Vágólapra másolva!

A percenként 78 méteres sebességgel haladó szállítószalagon lévő tárgyakról is le tudja olvasni a vonalkódot a Hitachi új ipari rendszere - adta hírül az Akibaharanews híroldal. A FOOMA élelmiszeripari szakkiállításon bemutatott szkenner még így sem működik csúcsteljesítményen, a cég mérnökei szerint egy percenként 160 métert megtevő szállítószalaggal is lépést tudna tartani.

Szabad szemmel nem lehet látni azokat a vonalkódokat, információkat, amelyeket a Hitachi rendszere követ. A jeleket olyan tintával nyomtatják a termékekre, amely csak UV-fényben látható. A kódokat a gyártási folyamat végén sem tüntetik el, a vásárló nem is tud a létezésükről. Amennyiben viszont valami probléma merül fel valamelyik termékkel kapcsolatban, a gyár rögtön le tudja ellenőrizni minden információt a gyártással kapcsolatban.

"Korábban szállítmányokban kellett gondolkodniuk a cégeknek" - mondta az új gyártásfigyelő rendszerről a Hitachi szakértője a LiveInfo stábjának. A vonalkódos rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes tubus fogkrémet vagy zacskó tésztát végigkövessenek a gyártási folyamat során. A Hitachi szakértői szerint a követés mellett a rejtett kódok akár a hamisítás elleni harcban is segíthetik a gyárakat.