Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi vízilabda-válogatott a kazanyi Universiadén. Az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán a magyarok 17 góllal bizonyultak jobbnak Grúziánál.

Universiade, férfi vízilabda, A csoport, 1. forduló:
Magyarország - Grúzia 20-3 (6-0, 4-1, 7-0, 3-2)
gól: Tóth M. 5, Juhász Zs. 4, Kovács G. 3, Somogyi B. 3, Szentesi Á., Chilkó M., Halek M., Erdélyi B., Szécsi D.
kiállítás: 8:4

"Nem ismertük a grúzokat, a csütörtöki közös edzést is kihagyták. Természetesen örülök a győzelemnek, de semmi jelentősége nincsen, nagy különbség volt a két csapat között. Elégedett vagyok" - nyilatkozta Vincze Balázs szövetségi kapitány.

"Már az első negyedben tudni lehetett, hogy meglesz a meccs" - mondta Tóth Márton, aki Benedek Tibor vb-csapatából kimaradt, és az utolsó pillanatban került be az Universiade-keretbe. "Már nem vagyok csalódott amiatt, hogy kikerültem a nagyválogatottból, teljes erőből az Universiadéra koncentrálok. Nekem ez a harmadik, 2007-ben Bangkokból már van egy bronzérmem, de a kazanyi minden eddigit felülmúl."

Ugyanebben a hatosban szerepel még az orosz, az ausztrál, a kanadai és a japán válogatott.

A tornán két csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első négy jut a negyeddöntőbe. A magyarok legközelebb vasárnap játszanak, közép-európai idő szerint 18 órától az oroszokkal.