Okosórát készít a Dell

Vágólapra másolva!
Okosóra piacra dobásának lehetőségét vizsgálják a Dell szakértői a számítógépgyártó alelnökének nyilatkozata szerint. A vállalat új bevételi forrásokkal venné fel a versenyt riválisaival, mivel a PC-piac folyamatosan zsugorodik. Erre kiváló lehetőség lehet az okosórák kifejlesztése Sam Burd szerint, aki hozzátette, hogy továbbra is a hagyományos számítógépek értékesítése marad a fő profiljuk. Szakértők szerint z intelligens, testen viselhető eszközök lehetnek a következő "nagy dobás" a technológiai szektorban, és emiatt a pletykák szerint az Apple és a Samsung is gőzerővel dolgozik az okosórák kifejlesztésén.
Vágólapra másolva!

Okosórával veheti fel a versenyt a Dell a versenytársaival a technológiai piacon, miután a társaság fő profiljának számító számítógéppiac egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. Az okosóra piacra dobásának lehetőségét Sam Burd, a Dell alelnöke említette meg a Guardiannak adott interjújában, aki szerint már vizsgálják ezt az opciót. Burd szerint egy karórába "csomagolt" miniszámítógép rendkívül tetszetős lehet, emiatt nagy sikert arathat a felhasználók körében - írja a BusinessInsider.

A vállalatra igencsak ráférne a "vérfrissítés", mivel a cég régóta szenved a PC-piac régóta tartó zsugorodásától. Az idei első három hónapban például soha nem látott mértékű visszaesést szenvedett el a szegmens, ami miatt a Dell profitja több mint felére zuhant vissza. Az IDC becslései szerint ebben az évben 8 százalékos lehet a számítógéppiac zsugorodása, és a visszaesés 2014-ben is folytatódhat. A Dell alelnöke ennek ellenére elmondta, hogy továbbra is a PC-k értékesítése marad a legfőbb bevételi forrásuk. Hozzátette, hogy a személyi számítógépeknek köszönheti a Dell a hírnevét.

Forrás: Origo

Ugyanakkor Burd nem árult el konkrétumokat az új termékkel kapcsolatban, kiemelve, hogy az csupán még egy lehetőség a Dell számára. Egyes vélemények szerint a vállalat arra várhat, hogy a Samsung vagy az Apple tényleg piacra lép-e ezzel a termékkel, és ha igen, annak milyen fogadtatása lesz.

Az utóbbi hónapokban ugyanis egyre másra merültek fel olyan pletykák, hogy a nagy cégek okosórák kifejlesztésén dolgoznak. Először az Apple háza tájáról láttak napvilágot értesülések, melyek szerint a technológiai óriás következő nagy dobása az iWatch karóra ami a Citigroup szerint jóval nyereségesebb lehet, mint az Apple TV. A nagy rivális Samsung felől is hasonló pletykák keringtek, melyek szerint a dél-koreai cég egy intelligens karóra kifejlesztésén dolgozik, hogy felvegye a versenyt az Apple-lel az okosóra piacon.

A testen viselhető elektronikai eszközök előtt nagy jövő állhat, és a technológiai iparág "legforróbb" szegmensévé nőheti ki magát. A Google nemrégiben piacra dobott intelligens szemüvege kedvező fogadtatásra lelt a piacon, míg a Pebble több mint 85 ezer darabot adott el Bluetooth kapcsolattal rendelkező okosórájából