A Telekomnál is lesz Firefox-mobil

Alcatel One Touch Fire
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Telenor anyavállalata még az év elején jelentette be, hogy az év második felében biztosan piacra dob egy Firefox OS-t futtató készüléket. Ezúttal a Telekom tulajdonosa, a Deutsche Telekom jelentette be, hogy ősszel elérhető lesz kínálatában a kínai kézben lévő Alcatel márkanéven piacra kerülő One Touch Fire készülék.

Ez egy olcsó okostelefon, amely nem a megszokott Android, iOS vagy Windows Phone szoftvert futtatja, hanem a böngészőjéről ismert Mozilla által kifejlesztett Firefox OS-t. Ennek a szoftvernek az a sajátossága, hogy webalkalmazásokat futtat, amelyek a fejlesztők ígérete szerint nagyon fürgén futnak majd olcsó, gyenge hardveren is.

Alcatel One Touch Fire - nem túl fejlett, de legalább nagyon olcsó lesz Forrás: Alcatel

A One Touch Fire sem fejlett hardveres képességeivel hódít majd, a narancssárga-fehér mobilt ugyanis kisfelbontású, 480x320 pixeles, 3,5 colos érintőképernyővel szerelik fel, a rendszer pedig egy egy gigahertzes lapkán fut rajta. A beépített kamera csupán 3 megapixeles, és kisfelbontású videókat rögzít, az akkumulátor kapacitása pedig meglepően kicsi, 1400 milliamperóra. Ennek köszönhetően a telefon csupán 108 grammot nyom a mérlegen.