Az Eva Group Magyarországon hozza létre európai kutató-fejlesztő központját

Vágólapra másolva!
Magyarországon hozza létre európai kutató-fejlesztő központját az egyiptomi Eva Group, az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportja - jelentette be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az európai fejlesztési központ első lépésként 120 új munkahelyet hoz létre Magyarországon, ebből 20-at közvetlenül a vállalatcsoport magyarországi cégénél, 100-at pedig az együttműködésbe bevont külső partnereknél.

A vállalatcsoport az európai terjeszkedési tervek megvalósulása esetén jó lehetőséget lát arra, hogy gyártókapacitást is telepítsen Magyarországra - mondta az államtitkár.

Szijjártó Péter a keleti nyitás politikájának újabb sikerpontjaként értékelte, hogy az egyik célországból érkező tőke nyomán újabb munkahelyek jönnek létre Magyarországon. A helyszín kiválasztása és a cégbejegyzés folyamatban van - tette hozzá.

Az államtitkár jelezte: a befektetők célja az is, hogy a magyar szaktudásra alapozva előkészítsék az Eva Group gyógyszerészeti és kozmetikai cégeinek európai piaci terjeszkedését.

Az államtitkár ismertette, hogy a cégcsoportot 1935-ben alapították egészségügyi és kozmetikai termékek gyártására, forgalmazására. Az egészségügyi divízió naponta 350 ezer doboz készítményt állít elő, a termékpalettáján 120 termék szerepel, további 200 további termékük fejlesztés alatt áll.

Az egészségügyi piacon azzal szereztek maguknak hírnevet, hogy a cégcsoport elsőként fejlesztett ki két új molekulát a vesegörcs kezelésére. A vállalat az észak-afrikai és közel-keleti térség gyógyszeriparának leggyorsabban növekvő vállalatcsoportja, éves szinten 30 százalékos növekedési ütemet ér el, és Egyiptomban piacvezető a kozmetikai területen.