Beindult az elektronikai üzem Orosházán

Vágólapra másolva!
Elkészült a Woertz AG több száz négyzetméteres összeszerelő üzeme Orosházán, a csarnokban a termelés a napokban elkezdődött.
Vágólapra másolva!

Dancsó József, Orosháza polgármestere azt mondta, a biztonsági villamos-szerelvények gyártásával foglalkozó svájci cég fokozatosan helyezi át európai termelését Orosházára, magas hozzáadott értékű, speciális szaktudást igénylő, már piacokkal rendelkező termékek gyártását telepíti ide. A tervei között szerepel helyi beszállítói kör kialakítása az Orosházán és térségében működő vállalkozásokból.

Az első fél évben, 2013. decemberig 30 ember alkalmazásával számolnak. A tevékenység folyamatos bővítése mellett a munkahelyek száma két-három éven belül elérheti a száz főt - hangsúlyozta a polgármester.

Az önkormányzat a tevékenység engedélyeztetésében, a pályázati lehetőségek felkutatásában nyújtott és nyújt részükre jelenleg is segítséget - mondta el Dancsó József.

A Woertz 2012. novemberben alapította meg leányvállalatát Magyarországon. Az üzemben elektromos egységekhez csatlakozókat, vészvilágítást biztosító villamosszerelvény-egységeket gyártanak és szerelnek össze. A Woertz Hungária Kft. az indulás évében, 2013-ban 250-300 millió forint értékű termeléssel számol.

A Woertz AG családi tulajdonú svájci vállalkozás, éves árbevétele ötvenmillió svájci frank körül alakul. A társaságnak Magyarországon és az Egyesült Államokban működik leányvállalata. A speciális villamos vezeték és csatlakozók gyártása mellett foglalkozik kábelezéssel és más kiegészítő fali csatlakozók, aljzatok gyártásával.