4,3 inches kijelzővel jöhet az iPhone 5S?

Vágólapra másolva!
4,3 inches kijelzővel érkezhet a legújabb iPhone, állítják az ügyhöz közeli források, akik hozzátették, a nem régiben történt változtatások miatt csak év végén érkezhet a készülék. Bár az információk meglehetősen pletykaszagúak, a beszállítók árfolyama egyelőre heves esésekkel reagált azokra.
Vágólapra másolva!

Nem minden a korábbi terveknek megfelelően alakul az Apple háza táján, legalábbis ami a legújabb iPhone gyártási folyamatait illeti. A Commercial Times információi szerint ugyanis a készülék kinézetét az elmúlt hetekben újragondolta a technológiai cég, és nem a korábbi méretben, hanem egy nagyobb, 4,3 inches kijelzővel kerülhet majd a boltokba az 5S.

Az előző modell, az iPhone 5 után ezzel ismét növelheti a kijelző méretét az Apple, akkor a 3,55 inches kijelzőt cserélték 4 inchesre. Érdekesség, hogy a váltás nem nyerte el egyértelműen az Apple fanatikusok tetszését, sokat szerint ugyanis a 4 inch ergonómiailag már nem megfelelő, túl nagynak számít egy telefonhoz képest. Amennyiben a Commercial Times értesülései pontosak és valóban a 4,3-as kijelzővel érkezik az új iPhone, az aligha szerzi majd vissza a lelkesedésüket.

Ami viszont pénzügyi szempontból kiemelten fontos lehet, hogy a bennfentes forrásokra hivatkozó Commercial Times szerint csak az év végén érkezhet az új 5S, szemben a korábban tervezett szeptember-október időszakkal. Ezzel pedig a befektetők számára újabb hónapokat kellene várni, hogy komoly profitot elérő új készülékkel álljon elő az Apple, amire bár a bevételekben is igen nagy szüksége lenne a cégnek.

Ami szintén erősítheti a pletykát, hogy a jelentés szerint az egyik nagy beszállítónak számító Taiwan Semiconductor Manufacturing vélhetően csak augusztusban kezdheti el a chipek szállítását az 5S-be. Ezzel együtt szeptemberben akár 99 dolláros iPhone is érkezhet a piacra, mivel az ezekbe történő chipeket már júniustól szállítják a partnerek.

Nemcsak az Apple járhat rosszul a csúszással, ugyanis a beszállítók is bajban lehetnek emiatt. A nagy partnernek számító Pegatron árfolyama 7 százalékkal, míg a TPK Holding árfolyama 3,2 százalékkal csökkent a hírek miatt.

Az Apple befektetői viszont egyelőre nem ültek fel a pletykának, tegnapi záróára közelében tartózkodik a papír. Vélhetően az is hozzájárulhat ehhez, hogy valamennyi érintett cég szóvivője nem kívánt reagálni a pletykákra.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu