Vágólapra másolva!
Valószínűleg magyar labdarúgójával, Laczkó Zsolttal együtt érkezik Magyarországra edzőtáborba az olasz bajnokságban szereplő Sampdoria, amely augusztus 9-én játszik barátságos felkészülési mérkőzést az NB II-es Sopron vendégeként.

A találkozó keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a helyi szervezők jónak értékelték az angol West Bromwich Albion és az NB I-be most feljutott Puskás Akadémia összecsapását, amelyet hétfő este rendeztek, szintén Sopronban.

"Meggyőződésem, hogy sokan lesznek kíváncsiak a Sampdoria vendégjátékára, emellett a csapatnak és a játékosoknak is nagy kihívás ez a meccs, a Sopron ugyanis története során még soha nem találkozott ennyire neves ellenféllel" - mondta Csiszár Ákos, a Soproni VSE ügyvezetője, utalva arra, hogy az olasz klub 1990-ben Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) nyert, 1992-ben pedig a Bajnokok Ligája jogelődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) döntős volt.

A vendéglátóknak ez lesz a bajnoki főpróbájuk, az NB II 2013/14-es idénye ugyanis egy héttel később rajtol.

A 21-szeres válogatott Laczkó Zsoltot 2011-ben, a Debreceni VSC-től igazolta le a Sampdoria. A most 26 éves balhátvéd azóta 36 bajnoki meccsen lépett pályára. Az előző szezont kölcsönben a másodosztályú Vicenzánál töltötte, de az első nyári edzőtáborban újra csatlakozott a Sampdoria keretéhez.

Az augusztus 9-ei Sopron-Sampdoria mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A diákok és a nyugdíjasok 1500 forintért válthatnak jegyet a találkozóra, a többi belépő 3000 forintba kerül, míg a 7 évesnél fiatalabb gyerekek ingyen mehetnek be a stadionba. A belépőket augusztus 1-jétől lehet megvásárolni Sopronban, a szokásos jegyértékesítési pontokon.