Kicsattanó formában az Erste

Vágólapra másolva!
Hiába a napokkal ezelőtti vártnál gyengébb gyorsjelentés, azóta több jelentős elemzőház is megerősítette a Erste papírjaival kapcsolatos pozitív véleményét. Többek szerint is venni érdemes a részvényt a tőkeemelést követően, és egyelőre az árfolyam is ennek megfelelően viselkedik, már új lokális csúcson tartózkodik.
Vágólapra másolva!

A Mediobanca ma megerősítette az Erste semleges ajánlását, azonban a korábbi 22 eurós célárfolyamát 23 eurós magasságba húzta. Nem ők az egyetlenek, akik a napokban az Erstével kapcsolatban megszólaltak az elemzőházak közül. Olyan szereplők, mint a Societe Generale, a Macquire, a Natixis, vagy éppen a Credit Suisse egyaránt megerősítették a részvényekre vonatkozó vételi ajánlásukat.

Ez némiképp furcsának tűnhet, hiszen a második negyedéves gyorsjelentés (melyet egyszeri hatások is tarkítottak) inkább csalódást keltőre sikerült. A befektetők azonban inkább a távolabbi jövőbe tekintenek, ami a tőkeemelés végrehajtásával és a mentőcsomag kifizetésével már mentes a felhők egy részétől. A menedzsment is megerősítette az idei kilátásokat, ráadásul a hitelkereslet élénkülése, illetve az osztalék emelésének megszellőztetését szintén kedvezően értékelhette a piac.

Az árfolyam így újabb lokális csúcsra lendült, olyan technikai szinteket maga mögött hagyva, mint az 50 vagy 200 napos mozgóátlagok. Ha kitart a lendület, a legközelebbi ellenállások 25-26 eurónál húzódnak.

Az Erste árfolyama (EUR)