Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel mellett még öt magyar úszott pénteken a barcelonai vizes vb-n. Cseh László végre kezd jobb hangulatba kerülni, Verrasztó Evelyn viszont rövid jelzőkkel minősíti az úszását. Bernek Péter nem érti, miért nem megy neki, Hosszú Katinka és Takács Krisztián elrontotta a rajtot, az utóbbi már nem is tudott javítani. Nyilatkozatok.

Jobban meg kellene becsülni az edzőimet - Gyurta a vb-arany után

Cseh László az ötödik legjobb idővel bejutott a döntőbe 100 méter pillangón a péntek esti programban. Végre nem csalódottan értékelt: "A magyar rekordnak örülök, de ez a mezőny erősebbnek tűnik, mint a londoni olimpiáé. Pörgetni nem tudtam úgy, mint a többiek, viszont nem fáradtam el, holnap a döntőben még tovább szeretném javítani a csúcsot."

Takács Krisztián viszont búsongott, mert nem jutott döntőbe 50 gyorson: "Már a startnál tudtam, hogy vége a versenyemnek, mivel beakadt a kezem." Takács végül az utolsó lett az elődöntőkben. A "beakadt a kezem" annyit tesz, hogy összeakadt a keze a startnál, így meredekebben és mélyebbre fúródott a vízbe a kelleténél, így mire feljött, már félméteres hátrányban volt.

"Azért nagyon fájó, mert úgy fest, mintha egész évben semmit sem dolgoztam volna, pedig dehogynem" - folytatta. "Sőt, szerintem még jobb formában is vagyok, mint egy éve, csak ebből a rossz mozdulat miatt semmi sem látszott. Nagyon sajnálom, de csinálom tovább. És remélem, a vegyesváltóban lesz valami vigasz."

Hosszú Katinka rajtja sem sikerült jól, de neki 200 méter állt a rendelkezésére, így jutott ideje korrigálni. Be is jutott a döntőbe háton.

"Lecsúszott a lábam a rajt pillanatában" - mondta később Hosszú. "Ezek után az első ötven messze nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, és átment szenvedésbe az egész. Ezek után örülök, hogy sikerült hatodikként a döntőbe kerülnöm, pláne, hogy csupa specialista volt az ellenfelem."

"Bele kell még jönnöm a hátúszásba is, teljesen más érzés" - tette hozzá. "Nem mindegy, hogy közben hová figyelsz. Ha a táblát néznéd, azt jelenti, rosszul áll a fejed. Shane (Shane Tusup, Hosszú vőlegénye) azt mondta, nézzem a szemüvegem. Mondtam neki, kösz, más jó ötlet?"

Verrasztó Evelyn nem jutott tovább ugyanabban a számban. A délelőtti úszását egy hárombetűs szóval jellemezte, a délutánit egy másik hárombetűssel. A második volt a csúnyább.

Bernek Péter nyolcadik lett 200 háton, amit nagyon rosszul viselt: "El vagyok keseredve, nem értem, miért nem megy az úszás. Inkább javítottam volna egyéni csúcsot, s ne lettem volna döntős."