Parázsban sütni, alufólia nélkül

hamuban sült zöldség
Vágólapra másolva!
Amikor bográcsoznak a húsevők, a vegák a parázsba hanyagul bedobált zöldségekkel lerabolhatják az egész bulit. De melyek azok a zöldségek, amiket alufólia nélkül, tehát sokkal füstösebbre, finomabbra lehet sütni a tűzbe rakva?
Vágólapra másolva!

Az alaplogika az volt, hogy legyen vastag héjú, és testes, húsos az alapanyag, hiszen mindenképpen meg kell majd hámozni és a hosszan tartó, nehezen szabályozható hőmérséklet a vékony terményt szénné égeti, vagy kiszárítja. Így raktunk padlizsánt, bébicéklát, kukoricát csuhéstul és paprikát a tűzbe. Pontosabban a parázsba, ahol két órát voltak.

Az alufólia pedig nem akkora okosság, mint gondolnák, hiszen felületén keresztül se ki, se be nem megy semmi, tehát kisérletünk nem puszta hiábavalóság.

Amit nagyon sajnálunk, hogy a banánt nem próbáltuk ki, önök feltétlenül tegyék meg, legközelebb mi is rámegyünk, hiszen azzal rögtön megoldódik egy bográcsozás, grillezés desszertje is.

Először a tűz köré raktunk mindent, majd rájöttünk, bírják a strapát, akkor toltuk őket a parázsra közvetlenül, sőt, végül még rájuk is raktunk további rétegeket, végül a hamuból kotortunk elő mindent. Forrás:Táfelspicc
A kukorica, lássuk be, nem adta ki. A csuhé papírként égett szénné, a szemek vagy megégtek, vagy kiszáradtak. A kukoricának marad a grillrács. Forrás:Táfelspicc
Itt még nem néznek ki annyira jól. Forrás: Táfelspicc

Itt már elég szép a társaság, a padlizsánból padlizsánkrém, a céklából saláta a paprikából saláta lett. Remek köretek is lehetnek, és még a rácson se foglalják a drága helyet, és az ízük sokkal intenzívebb, mint alufóliába csavarva párolódva. Forrás:Táfelspicc