Maradnak kispadon a hazai részvények

Vágólapra másolva!
A hazai részvénypiacnak nem kedvez, hogy a második negyedéves minimális GDP növekedés szerint a vállalatoknak továbbra is alacsony növekedési környezetben kell teljesíteniük. A K&H Alapkezelő véleménye.
Vágólapra másolva!

Habár a részvénypiacok kilátásai áltanosságban jók, a gyenge hazai növekedés miatt a vállalatoknak továbbra is alacsony növekedési környezetben kell teljesíteniük, ami nem kedvez a hazai részvénypiacnak, részvény befektetéseknek. A magyar részvények helyett ezért inkább a nyugat-európai és amerikai tőzsde felé érdemes venni az irányt.

A második negyedéves, szezonálisan és naptárhatással kiigazított 0,2%-os GDP növekedés egyelőre elmarad a magyar gazdaságban rejlő potenciális növekedési ütemtől. Öröm az ürömben, hogy az eurózóna két legerősebb gazdaságának, Németországnak és Franciaországnak eddig napvilágot látott GDP adatai kedvezőek, ezért azt gondoljuk, hogy az év második felében az eurózóna egyértelműen javuló tendenciát mutat majd. Ez pedig a magyar gazdaság teljesítményére is pozitív hatással lehet, így a harmadik és negyedik negyedévben a jelenleginél izmosabb GDP növekedésre számítunk idehaza is.

Forrás: Investor.hu