Olcsó amerikai bankokat vegyenek!

Vágólapra másolva!
Érdemes most bevásárolni az amerikai bankpapírokból, amíg azok olcsóak, legalábbis egy befektetők által figyelt amerikai elemző Dick Bove szerint. Bove úgy gondolja, hogy például a Citigroup vagy a Bak of America árfolyama meg is duplázódhat, bár hogy milyen időtávon következhet ez be az kérdéses.
Vágólapra másolva!

"Nagyon agresszíven" érdemes vásárolni az amerikai bankpapírokat, mert azok "nagyon-nagyon olcsóak" legalábbis egy szorosan követett banki elemző, Dick Bove szerint. A hosszú távú értékeltségeket tekintve szerinte néhány nagy név, mint a Citigroup vagy a Bank of America akár duplázhatja is az árfolyamát, nyilatkozta a Rafferty Capital elnökhelyettese a CNBC-nek.

Az eddigi nehéz körülményeknek ugyanis lassan vége a szektorban, amit a nagy pénzintézetek második negyedéves gyorsjelentésükkel is alátámasztottak, hiszen azokban szép profitnövekedésről számoltak be. Bove több tényező miatt is optimista az iparággal kapcsolatban. A szektor 2013-ban akár rekord nyereséget is elérhet, emellett alacsonya a hitel/betét arány, valamint kevesebb rossz hitel terheli a mérlegeket, ráadásul a hitel/veszteség arány is mérséklődik. Az egyedüli veszély szerinte az, ha a gazdaság hosszú távon is gyenge marad.

Bove azon a véleményen van, hogy egy bankrészvénynek normális időkben körülbelül kétszeres P/BV rátával sem nehéz forogni, jelenleg azonban ettől messze elmaradnak a pénzintézetek, és valószínű, hogy ilyen diszkonttal nem sokáig lehet majd megvenni a papírokat.

Forrás: investor.hu

A Bank of America és a Citigroup esetében akár a 100 százalékos emelkedés sem kizárt habár, hogy milyen időtávon az meglehetősen kérdéses. Lehet, hogy nem a következő 1-1,5 évben fog ez bekövetkezni, de hosszú távon lehet rá számítani. Az, hogy Bove választásai nem légből kapottak a lenti relatív ábra is mutatja, hiszen az említett két papír jóval nagyobbat esett, mint például a JP Morgan, vagy a Goldman Sachs, ilyen mélységekből pedig könnyebb a felemelkedés is, ha van mögötte fundamentális katalizátor.

A Citigroup esetében például sikeresen zajlanak az átszervezések és a költségcsökkentések, ami a jó negyedéves eredméynekből is kitűnik. De a Bank of America is nagyot szorított a nadrágszíján, hiszen a 2011-ben kezdett megszorításoktól évi 8 milliárd dolláros megtakarítást várnak.

Forrás: investor.hu

Korábban az Investor.hu hasábjain mi is beszámoltunk az amerikai bankok kiváló eredményeiről. A Morgan Stanley, a JP Morgan, a Citigroup, a Bank of America, a Goldman Sachs és a Wells Fargo is remek számokat közölt a második negyedévre vonatkozólag.