Paradicsomos kenyérpuding

paradicsomos kenyérpuding
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:

  • 1/2 kg Lucullus paradicsom hosszában kettévágva
  • 1/2 kg kenyér háromcentis kockákra vágva
  • 1/2 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg reszelt fontina
  • 8 egész tojás
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma keresztben kettévágva

A paradicsomokat vágott felükkel felfelé egy serpenyőbe pakolom, sózom, meglocsolom az olajjal. A fokhagymával együtt magas lángon átpirítom őket. A fokhagymát pépesítem. A kenyérkockákat kevés olajjal megspriccelve aranybarnára pirítom. Elkeverem a tejet, a fokhagymát, a tojásokat, sózom, borsozom. A kenyeret egy tálba rakom, leöntöm a tejes keverékkel, rápakolom vágott felükkel felfelé a paradicsomokat és 180 fokos sütőben egy óra alatt aranybarnára sütöm.