Vágólapra másolva!
Az atlétika történetében másodszor fordult elő, hogy az 5000 és 10 ezer méter olimpiai aranyérme után a világbajnokságon is ugyanaz a sportoló tudjon duplázni a két távon. 2008 és 2009-ben az etióp Kenenisa Bekele volt verhetetlen, Mo Farah az ő örökébe lépett.

Boltot megszorongatták az elődöntőben

A 30 éves brit Londonban duplázott, és az idei moszkvai világbajnokságon sem talált legyőzőre, de a dupla-dupla után most már foglalkozna a világcsúcs kérdésével is.

"Jó lenne közelebb kerülni a rekordokhoz, eddig nem igazán próbálkoztam ezzel, most csak a világbajnokságra koncentráltam. De most hátha lesz időm erre is felkészülni" - nyilatkozta Mo Farah.

Mo Farah Forrás: AFP/Bernd Thissen

Bekele 5000 méteren 12:37.35, 10 ezer méteren 26:17.53 percet tudott, ezektől a brit elég messze van 12:53.11, illetve 26:46.57 perces egyéni csúcsával.

Az angolok Európa-bajnok és Montrealban olimpiai bronzérmet nyert középtávfutója, Brendan Foster ennek ellenére azt mondta róla, ő a legnagyobb brit atléta, akit valaha látott. Kérdés, mit szól ehhez a kétszeres olimpiai bajnok Kelly Holmes, Sebastian Coe és Daley Thompson (aki még egy vb-aranyat is begyűjtött 1983-ban), illetve az olimpiai és világbajnok Sally Gunnell, valamint Jonathan Edwards.