Felpörgeti a termelést a Mercedes

Vágólapra másolva!
A világ harmadik legnagyobb luxusautó-gyártó cége, a Mercedes az idei első félévben bemutatott rekordtermelés után további növekedést vár, legalábbis erről beszélt a gyártásért felelős vezető, Andreas Renschler.
Vágólapra másolva!

A Mercedeseket gyártó Daimler a honlapján számolt be arról, hogy soha nem látott számú autót készített el a társaság 2013 első félévében, amennyiben az év első hat hónapjának a teljesítményét nézzük. A Mercedes gyártósorairól összesen több mint 700 ezer autó gördült le.

A vállalat gyártásért felelős vezetője kiemelte, hogy az év hátra lévő részében tovább akarják növelni a termelést, és az év második felét tekintve optimista a társaság.

2012-ben 1,34 millió autót gyártott a világ harmadik legnagyobb luxusautó-gyártó cége, de az idei évben az 1,4 millió darab eladása a cél. Ezzel még mindig a harmadik maradna a vállalat a globális versenyben, mivel a Volkswagen csoportba tartozó Audinál 1,5 millió darab, míg a BMW-nél 1,54 millió darab autó eladását tervezi.

A megnövekvő gyártás miatt a Mercedes 4500 fő nyári dolgozót vesz fel a cég, így a megugró keresletnek is eleget tudnak tenni.

Jó hír az autógyártók számára, hogy a német autóipari szövetség szerint stabilizálódik a német piac helyzete, mivel éves szinten júniusban 4,8 százalékkal több autót adtak el és idén ez volt második növekedés havi szinten.

A Mercedes számára nem megy rosszul eddig az év, hiszen a 2013 első hét hónapjában 8,1 százalékkal több autót adtak el, mint 2012 hasonló időszakában. Az európai piacon ráadásul 5,7, az USA-ban 12, Kínában pedig 3,5 százalékkal növelte a Mercedes az eladott gépkocsik számát.