Tényleg ráér év végéig a kasszacsere

Vágólapra másolva!
A Népszabadság szombaton megírta, hogy a kasszacsere tényleges határideje december 31. Augusztus 31-ig valójában csak regisztrálni kell az üzembe helyezési kódhoz, aminek a birtokában nem is fog büntetni a NAV. Az adóhatóság egyrészt azt mondja, hogy cserélni kell a kasszát augusztus végéig, másrészt azt is, hogy december 31-ig használhatók a régiek.
Vágólapra másolva!

Nem változott az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje, az továbbra is 2013. augusztus 31. - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Népszabadság szombaton azt írta, egy bonyolult dokumentum alapján a régi pénztárgépek egészen december 31-ig használhatók, augusztus 31-ig csak regisztráltatniuk kell magukat a kereskedőknek, de a kasszát nem kell cserélni. A NAV a közleményében egyrészt azt állítja, hogy a cserének igenis meg kell történnie augusztus 31-ig, viszont azt is hozzátették, hogy nem büntetnek augusztus 31. után sem, ha valaki a régi kasszát használja.

Az ellentmondásos ügy feloldása az, hogy a NAV szeptember elsejét követően azt fogja ellenőrizni, hogy az érintettek rendelkeznek-e az adóhivatal online pénztárgéphez mindenképp szükséges üzembe helyezési kódjával (a PTGREG nevű adatlapon igényelhető ez). Aki nem regisztrál, azt büntethetik.

A NAV azt is hozzáteszi viszont, hogy az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje változatlanul 2013. december 31-e. Vagyis regisztrálni még augusztusban kell, de a pénztárgépet ráér év végéig cserélni.