Vágólapra másolva!
Nem kapott behívót a román labdarúgó-válogatott keretébe Adrian Mutu, a francia Ajaccio légiósa, így nem lép pályára szeptember 6-án a magyarok elleni, sorsdöntőnek ígérkező világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A román szövetség honlapján csütörtökön közzé tett hír szerint Victor Piturca szövetségi kapitány egyelőre tizenhat idegenlégióst nevezett meg, akikre számít a magyarok, illetve négy nappal később a törökök ellen, a keretet pedig majd jövő pénteken véglegesíti.

Mutu mellőzése várható volt, mivel a szakvezető korábban többször kijelentette, elégedetlen jelenlegi erőnléti állapotával. A csatár eddig hetvenháromszor játszott a válogatottban, és harmincnégy gólt szerzett, márciusban a magyarok ellen ő szerezte csapata első gólját a 2-2-re végződött meccsen.

A magyarok hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttek, s a csoport második helyén állnak a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. Egervári együttesét a románok egy-, a törökök négypontos hátránnyal követik - a vb-selejtező következő körében ezért lesz különösen nagy jelentősége a Románia elleni találkozónak, mert egy esetleges győzelemmel elérhető közelségbe kerülne a pótselejtezőt érő második hely, amelyre az 1998-as sorozat óta nem volt példa.

A román válogatott eddig kijelölt kerete:
kapusok: Bogdan Lobont (AS Roma), Costel Pantilimon (Manchester City)
védők: Constantin Nica (Atalanta), Paul Papp (Chievo), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Razvan Rat (West Ham United)
középpályások: Costin Lazar (PAOK), Dan Nistor (Evian Thonon Gaillard), Gabriel Torje (Udinese), Banel Nicolita (St. Etienne), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
csatárok: Marius Alexe (Sassuolo), Claudiu Keseru (Bastia), Raul Rusescu (Sevilla), Bogdan Stancu (Genclerbirligi)