Vágólapra másolva!
Hiába egyezett meg a Diósgyőr labdarúgócsapata Rudolf Gergely átigazolásáról egy portugál élvonalbeli klubbal, a csatár nem jutott dűlőre leendő munkáltatójával, így a magyarok komoly pénztől estek el. Kovács Zoltán sportigazgató szerint egyelőre teljesnek mondható a DVTK kerete.

"Az alapvető célt, amely egy ütőképes keret kialakítása volt, sikerült elérnünk. Ezen túl célunk volt, hogy fiatalabb, fejlődőképes, motiváltabb játékosokat hozzunk Diósgyőrbe, akik elfogadják azt az alaptételt, hogy a klubérdek az első, a klubnál senki és semmi nem lehet fontosabb" - nyilatkozta Kovács Zoltán, a Diósgyőr sportigazgatója a klub hivatalos honlapján.

A nyári átigazolási szezonban tíz játékos távozott és tizenegy érkezett, de Kovács állítja, szükséges volt lépni, hogy ütőképesebb legyen a csapat.

"A távozók között szinte nincs is két olyan játékos, aki hasonló ok miatt hagyta volna el Diósgyőrt. Volt, aki visszavonult, másoktól fegyelmi vagy teljesítménybeli okok miatt váltunk meg, volt, akire az edző nem tartott igényt. Aki nem kíván nálunk focizni, mert nem érzi jól magát, azt kár lett volna erőnek erejével itt tartani, és olyan is volt, aki a szóbeli megállapodás után nem írta alá a szerződését. Futács Márkó érkezése után kijelenthető, hogy teljes a DVTK kerete."

Rudolf Gergely a válogatottban Forrás: AFP

Rudolf Gergelyről az Amíg élek én szurkolói portál azt állította, hogy külföldi szerződést mondott vissza (a Csakfoci.hu szerint a portugál élvonalban szereplő Olhanense vette volna kölcsön), ezt Kovács is megerősítette.

"Miután Rudolf Gergely szabadlistára került, sikerült számára egy portugál klubot találni. A DVTK mindenben megállapodott velük, miszerint kölcsönadtuk volna a támadót és amennyiben elégedettek lettek volna vele, komoly transzferdíj folyt volna be a DVTK kasszájába. Azonban Rudolf Gergely már nem tudott dűlőre jutni a portugálokkal, ezért az üzlet meghiúsult. Van ilyen, sok sikert kívánunk további pályafutásához" - mondta a sportigazgató, aki minimális elvárásként az 1-10. hely valamelyikét jelölte meg.

"De ennél sokkal előrébb vágyunk. Ennek megfelelően alakítottuk ki a premizálási rendszert is, csak akkor jutnak pluszpénzhez a játékosok, ha az első hatban végzünk."