Vágólapra másolva!
Hatodszor rendezik meg a Tennis Classics gálát a Papp László Budapest Sportarénában december 3-án. A korábbi sztárok közül pályára lép Patrick Rafter és Mats Wilander, míg a jelen legjobbjai közül David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga, Tommy Haas és Markosz Bagdatisz ragad ütőt.

A hat kiváló játékos közül ötöt még sosem láthatott a hazai közönség, csak a volt világelső, hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Wilander szerepelt már Magyarországon, három évvel ezelőtt. A 49 éves svéd klasszis a gála nyitómérkőzésén az ausztrál Rafterrel csap össze, aki ugyancsak vezette az ATP-világranglistát. A szerva-röpte stílusáról ismert, negyvenéves játékos 1997-ben és 1998-ban nyert US Opent, 1999-ben pedig tagja volt a Davis Kupa-győztes válogatottnak.

A jelenlegi élteniszezők négyes torna formátumban küzdenek meg a magyar fővárosban, az elődöntőkben alulmaradt két játékos páros bemutatót tart a két "szeniorral", s ezt követi majd nyolckor a döntő.

Az aktuális világranglistán Ferrer áll a legjobban, a 31 éves és mostanáig 20 tornagyőzelmet arató, az idei Roland Garroson döntős spanyol a negyedik helyet foglalja el, de júliusban harmadik is volt.

Mögötte négy hellyel Tsonga következik, a francia közönségkedvenc 2008-ban döntőt vívott az Australian Openen, és eddig tíz versenyen nem talált legyőzőre. A térdsérülés miatt két hónapja nem versenyző, 28 éves sztár várhatóan jövő héten, Metzben tér vissza.

A 35 éves Haas most "csak" 13. a rangsorban, ám 2002-ben a második helyen is állt. A pályafutása során sérülései és műtétei miatt sokat kihagyó német játékos minden Grand Slam-tornán szerepelt már negyeddöntőben, és összesen 14 ATP-tornán nyert.

A ciprusi Bagdatisz jelenleg 48. a világranglistán, de 2006-ban - amikor bejutott az Australian Open fináléjába - volt nyolcadik is. A showmannek sem utolsó, 28 éves játékos négy tornagyőzelemnél tart.

A belépők elővételben már kaphatók a Tennis Classicsra.