Az RTL Klub bíróságon támadja a Médiahatóság határozatát

Nádai Anikó, Éjjel Nappal Budapest,
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub úgy döntött, hogy bíróságon támadja meg a Médiatanács határozatát, amellyel több, mint 14 millió forintra büntette a társaságot az Éjjel-Nappal Budapest című műsoruk miatt.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, bő 14 millió forintos büntetés kapott a csatorna az Éjjel-nappal Budapest miatt: az NMHH úgy vélte, több olyan jelent volt, amely nem mehetett volna 12-es korhatárral. Az RTL Klub nem fogadja el a Médiatanács határozatát, bíróságra viszi az ügyet.

"A Médiatanács határozatában arra hivatkozik, hogy összhatásában értékelte az alkotásokat, miközben összesen két epizódot említ. Nem hisszük, hogy magyarázatra szorulna, hogy egy naponta jelentkező műsor esetében értelmetlen két epizódból következtetéseket levonni arra vonatkozóan, hogy hogyan ábrázolja a sorozat Kristóf és a nők, vagy Hanna és szülei kapcsolatát" - írja az RTL közleménye.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Az RTL Klub szerint számtalan irodalmi művet találni, amelyben a szereplők viszonya változik, személyiségük fejlődik. "Ha ezekből a művekből kiragadnánk egy-egy fejezetet és csak azokat vizsgálnánk, nyilvánvalóan rossz elemzések születnének" - áll a szövegben.

Gond van abból is, hogy hiszékeny tévézők azt gondolhatták, hogy ez egy valóságshow. "Az RTL Klub mindig, minden fórumon jelezte, hogy az Éjjel-Nappal Budapest fikció, így furcsának tartjuk a Médiatanács azon kifogását, hogy a nézői panaszokból az derül ki, hogy a nézők ezzel nincsenek tisztában. Nem hisszük, hogy néhány panaszos tévhitéből általános következtetést lehetne levonni a nézők összességére vonatkozóan" - közölték.