Vágólapra másolva!
A francia menedzser még nem hosszabbította meg jövő nyáron lejáró szerződését, de ez azon is múlhat, mit ér el a csapattal.

Az Arsenal 2005 óta nem nyert semmit, Wenger szerződése pedig jövő nyáron lejár, és az edző azt mondja, egyelőre nem került szóba a folytatás, de ha nem nyer semmit, akkor távozik.

Wengeren a hosszú eredménytelenség miatt óriási a nyomás, amit csak tovább növel, hogy az átigazolási szezon utolsó napján a klub 42,5 millió fontért leigazolta Mesut Özilt a Realtól.

"Özil a legjobb korban van, és már kész játékos, aki alkalmas arra, hogy a Premier League-ben is domináns legyen. Azt még nem döntöttem el, hogy játszatom-e szombaton a Sunderland otthonában" - nyilatkozta Wenger a 24 éves német válogatott irányítóról, akivel már akkor felvette a kapcsolatot, amikor a Werder Brement elhagyva a Realt választotta.

"Nem mondom, hogy könnyű volt Özilt leigazolni. Sőt, elég bonyolult volt a helyzet, mert nagyon kevés volt az idő. Fontos volt a számunkra, hogy egy világklasszis játékost igazoljunk, de ez elég komoly kihívás volt, mivel belőlük viszonylag kevés mozdítható. Úgy érzem, Özil megszerzésébe belejátszott, hogy a Realnak a Bale-ügy miatt nem volt életbevágó a megtartása, de azért meglepődtem, hogy lemondtak róla" - magyarázta az Arsenal edzője, aki azt is hozzátette, Özil leigazolása egy jelzés, hogy a klub most már van olyan anyagi helyzetben, hogy megengedjen ilyen ilyen léptékű üzletet.