Összeálltak a cégek - kedvezőbb az irodabérlet

Vágólapra másolva!
Dinamikusan fejlődő IT-cégekkel valamint pénzügyi és tanácsadó-cégekkel nyitott újra szeptember elején a Váci188 Irodaház. A bérlők összeálltak, így kedvezőbb feltételeket tudtak kialkudni.
Vágólapra másolva!

A tevékenységeiket hosszú távú stratégiai együttműködésben végző társaságok, az Euronet, a Drávanet és az LMBL eddig Budapest különböző pontjain, szétszórtan helyezkedtek el. Az Orco által üzemeltetett, A-kategóriás, dunai panorámás épületet azért választották, hogy a fejlődésükhöz szükséges nagyobb tér a rendelkezésükre álljon - lehetőség szerint egy magasabb színvonalat biztosító ingatlanban.

A hosszú távú szerződés megkötését az irodaház üzemeltetőjének a rugalmas hozzáállása is segítette.

Az, hogy több cég összeállva tárgyal az irodabérleti szerződésről, és így kedvezőbb feltételeket (és alacsonyabb bérleti díjat) tud kialkudni, jellemző trend a budapesti irodapiacon.

Win-win megállapodás

Vojnár Zinajda, az Orco értékesítési- és marketingvezetője elmondta, a mostani szerződéseket azért is nagy eredménynek tekintik, mert egy újranyíló irodaházba általában az első bérlőt a legnehezebb megtalálni. A most kibérelt 1700 négyzetméter pedig mennyiségi szempontból is kimagasló, hiszen a Váci úti irodaházakban az átlagos bérlők többnyire 6-800 négyzetméteres irodákat bérelnek ki.

Az Orco a jelek szerint viszonylag könnyedén megtalálja a hangot az informatikai cégekkel, augusztusban ugyanis azt jelentették be, hogy a szintén a cég kezelésében álló Párisi Nagyáruház épületébe januárban a magyar startup-világ egyik nagyágyúja, a Ustream fog beköltözni.