Befagynak a zenefelhasználás után járó jogdíjak

Vágólapra másolva!
Az Artisjus által meghatározott befizetési kötelezettséget a 2013-as árszinten fagyasztják be 2014-re és 2015-re, míg a háttér jellegű élőzene után fizetendő összeg az eddigi felére csökken.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből kiderül, hogy az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület előzetes megállapodásra jutott díjszabással kapcsolatosan a turizmus és a vendéglátás meghatározó érdekképviseletei szervezeteivel. A jogdíjak két évig biztosan nem fognak emelkedni, ezzel biztosítva kedvezőbb feltételeket a vendéglátó-ipari vállalkozások számára.

Jelentős eredmény, hogy egyszerűsödnek az élőzenei felhasználások esetében is az igénybe vehető kedvezmények feltételei. Várhatóan több helyen választanak háttérül élőzenét, hisz ez esetben a vállalkozások a fizetendő jogdíjból jelentős kedvezményt kapnak.

Az Artisjus vállalta, hogy jövőre érdemben megvizsgálja a további átalakítási lehetőségeket is, és továbbra is támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara törekvését is a tarifarendszer hosszú távú átalakítására.