Elkapkodták a Plotinus kötvényeit

Vágólapra másolva!
A maximálisan kibocsátható teljes mennyiséget elkapkodták a befektetők a Plotinus kötvényeiből az értékpapírok hétfő óta tartó kibocsátása óta. A Plotinus 500 millió forintban maximálta a kibocsátható mennyiséget, amiből már 514,7 millió forintnyit jegyeztek le az érdeklődők. Így aki most szeretne vásárolni a kötvényekből, annak már nem lesz lehetősége rá, csupán a papírok tőzsdére bevezetése után a másodpiacon teheti ezt meg.
Vágólapra másolva!

A maximális mennyiséget lejegyezték a Plotinus kötvényeiből a papírok kibocsátásának hétfői megkezdése óta - tájékoztatta a társaság a Bét-et. A kibocsátás szeptember 19-én ér véget, de a Plotinus már kedden szükségesnek látta, hogy tájékoztatást adjon a jegyzések alakulásáról, mivel az allokáció a megszokottól kissé eltérő módon allokáció időrendben zajlik.

A Plotinus 500 millió forint értékben maximálta a kibocsátható mennyiséget, és ebből szeptember 16-án 381,4 millió forintnyit, szeptember 17-én 133,3 millió forintnyit jegyeztek le a befektetők. Így összesen már 514,7 millió forintnyit jegyeztek le a kibocsátás megkezdése óta. Mivel a teljes tervezett mennyiség elfogyott, azok, akik most kívánnának jegyezni a kötvényekből, már nem fognak kapni az értékpapírból. A kibocsátás lezárására ugyan szeptember 19-e előtt nincsen mód, de a teljes tervezett mennyiség elkapkodása miatt gyakorlatilag már véget ért a kibocsátás.

A Plotinus be kívánja vezetni a Budapesti Értéktőzsdére a kötvényeket, így a másodpiaci forgalmukra a tőzsdén keresztól lesz mód a kibocsátás iránt érdeklődők számára. A vállalat reméli, hogy erre már a jövő hét folyamán sor kerül. A bevezetésről természetesen külön közleményt adnak majd ki.