Októberben jöhet a magyar dollárkötvény

Vágólapra másolva!
Legkorábban október közepén bocsáthat ki dollárkötvény Magyarország, mivel a kibocsátással kapcsolatos, hétfőn megkezdett adminisztrációs folyamat legalább egy hónapot vesz igénybe. Ezt Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese közölte - számolt be a HVG. Borbély optimista, és bízik benne, hogy ezalatt az idő alatt sikerül lezárni az engedélyeztetést az amerikai értékpapír-felügyelettel.
Vágólapra másolva!

A legjobb esetben október közepén tud dollárkötvény kibocsátani Magyarország, ám az is elképzelhető, hogy erre csak november végén kerül sor Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese szerint - írja a HVG a Magyar Hírlapra hivatkozva. Ahogy beszámoltunk róla, a magyar állam 5 milliárd dolláros kötvénykibocsátási kérelmet nyújtott be hétfőn az amerikai tőzsdefelügyeletnek.

Szerdán még nem volt teljesen világos, hogy pontosan mikor kerülhet sor a kibocsátásra, azonban Borbély nyilatkozata után pontosabbá vált a lehetséges időpont. A forrásbevonás révén az IMF hitel törlesztése után lecsökkenő tartalékot is meg tudja növelni a kormány, illetve a jövő évi eurós devizakötvény-lejáratot is finanszírozni tudja.

Borbély ezen túl elmondta, hogy egy ekkora volumenű művelet engedélyeztetése legalább egy hónapot vesz igénybe, ezért kerülhet csak október közepén sor a kibocsátásra. Ugyanakkor rosszabb esetben az is elképzelhető, hogy az amerikai értékpapír felügyelet (SEC) pótlólagos információkat is kér, ami miatt hosszabbra is nyúlhat a folyamat. Borbély ennek ellenére optimista, és bízik a tranzakció gyors lebonyolításában.