Gyárat épít Makláron a ZF Lenksysteme

Vágólapra másolva!
Gyárat épít Makláron az egri székhelyű autóalkatrészgyártó ZF Lenksysteme Hungária Kft. A tervek szerint a 23 000 négyzetméteres csarnokban 115-en dolgoznak majd.  
Vágólapra másolva!

A Robert Bosch GmbH és ZF Friedrichshafen AG közös leányvállalataként létrejött ZF Lenksysteme Hungária az elmúlt 10 esztendőben folyamatosan bővült, a kezdeti 35 fős létszám mára 600 fölé emelkedett. Az új beruházás célja, hogy kielégítse az EPSapa, felső kategóriás autókba gyártott minőségi kormányművek iránt mutatkozó növekvő vásárlói igényt.

A fejlesztés stratégiai fontosságú közeledést jelent azon európai vevők irányába, akik magyarországi gyártóhelyekkel rendelkeznek.

Az Egertől 10 km-re fekvő Maklár, mely 2012-ben sikeresen elvégezte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Befektetőbarát Településekért Programját, optimális választás a vállalat számára az egri gyár és az autópálya közelsége, valamint jó infrastrukturális adottságai miatt.

Az új beruházás több lépcsőben valósítja meg a ZF Lenksysteme Hungária növekedési tervét: 2013. év végére Makláron egy 23.000 m2-es csarnok fog állni, amely 115 új munkahely létrehozását teszi lehetővé; a 2014-es átadást. 2016-ra – szükség és igény esetén – újabb 7.000 m2-es bővülés követheti.