Vágólapra másolva!
Óriási verést mért az Internazionale az újonc Sassuolóra, a 7-0-s győzelemből a súlyos térdsérülése után most visszatérő Diego Milito két góllal vette ki a részét.

A Serie A abszolút újonca, a három forduló után pont nélkül álló Sassuolo az Inter ellen sem reménykedhetett sokáig a csodában, mert a milánóiak már a hetedik percben vezettek, Nagatomo ment el a bal oldalán, a beadását pedig a középen érkező Palacio rúgta becsúszva a bal sarokba.

A 23. percben a hazai kapus, Pomini megakadályozta Palacio duplázását, de a kipattanót Taider besodorva, megszerezve ezzel első gólját Inter-mezben. A Sassuolo csak pár erőtlen lövést tudott felmutatni, miközben a hátvédjei a saját kapujára is veszélyesek voltak, a 33. perben Pucino például Taidert megelőzve fejelt a bal sarokba.

Az Inter a nagy előny birtokában sem állt le, és a második félidőben is szórta a gólokat, elsőként Ricky Alvarez segítette be a Palacio lövése után Pamino által kitolt labdát. Aztán a februári térdsérülése után most visszatérő Diego Militót ünnepelte az Inter-tábor, aki egyből góllal jelentkezett, Alvarez nagy passza után pörgetett a kapuba.

Milito ennyivel nem érte be, a hatodik gólból is kivette a részét, a lekészítése után Cambiasso csavart gyönyörűen a jobb felsőbe, majd a 83. percben Guarin is gólt rúgatott az argentin csatárral, így 7-0 lett a vége.


A délutáni meccsek legnagyobb rangadója a két római csapat csatája volt, amelyen az első félidő elég csendesre sikerült, a hazaiak csak egy távoli De Rossi-lövést és egy mellé szálló Gervinho-fejest tudtak felmutatni, míg a Lazio részéről Gonzalez gyatra lövése volt az egyetlen említésre méltó esemény. Ez volt a két csapat legutóbbi tizenegy meccséből a hatodik olyan, amelyen 0-0 volt a félidő.

A második felvonás egy Lazio-kapufával kezdődött, Ciani bólintott a lécre, a másik oldalon De Rossi fejelt egy szöglet után centikkel a jobb alsó mellé. Felpörögtek az események, Lulic beadása után Klose testéről pattant mellé a labda, majd a 63. percben Balzaretti találte telibe a kapufát. A szőke copfos védő még ki sem bosszankodhatna magát, és máris megkapta az esélyt a javításra, amivel élt is: Totti szöglete után kapásból bombázott a hálóba 11 méterről.

Innentől már csak a Roma volt a pályán, Marchetti De Rossi fejesénél nagyot védve tartotta életben csapatát, majd a csereként beállt André Diast szórta ki a bíró, amikor a 16-osnál leütközte Tottit. A szintén csereként beszálló Borriello mindent eldöntetett volna, de Marchetti ismét bravúrral védett, a 93. percben azonban Ledesma szabálytalankodott Ljajiccsal szemben, a megítélt büntetőt pedig a sértett bevágta, így a Roma négyből négyet nyerve maradt az élen.


A címvédő Juventus ha nem is könnyen, de győzött az újonc Verona ellen, amely Cacciatore közeli góljával még vezetett a 36. percben. Aztán előbb Tévez egyenlített, amikor éles szögből szerzett látványos gólt, majd Llorente fejese a fordítást, és mint később kiderült, a győzelmet jelentette a Zebráknak.


Serie A, 4. forduló:

Sassuolo - Inter 0-7 (0-3)
gól: Palacio (7.), Taider (23.), Pucino (33., öngól), R. Alvarez (53.), D. Milito (64., 83.), Cambiasso (75.)

AS Roma - Lazio 2-0 (0-0)
gól: Balzaretti (63.), Ljajic (94., 11-esből)
piros lap: André Dias (81., Lazio)

Atalanta - Fiorentina 0-2 (0-1)
gól: M. Fernandez (41.), G. Rossi (69.)

Bologna - Torino 1-2 (1-2)
gól: Natali (29.), illetve D'Ambrosio (2.), Cerci (45+1., 11-esből)
piros lap: Natali (46., Torino)

Catania - Parma 0-0

Juventus - Verona 2-1 (2-1)
gól: Tévez (40.), F. Llorente (45+3.), illetve Cacciatore (36.)