Nem ment jól a kereskedés, ütik a bankot

Vágólapra másolva!
A harmadik negyedévben jelentősen csökkenhet a Deutsche Bank kereskedési divízió bevétele az előző év azonos időszakához képest – közölte ma a pénzintézet egyik vezetője, Anshu Jain. A piacokon látható alacsonyabb aktivitás húzódik meg a romló teljesítmény mögött. A Deutsche Bank már 3 százalékos mínuszban forog. 
Vágólapra másolva!

3 százalékos mínuszba lökték késő délután a Deutsche Bank részvényét, miután a társaság egyik vezérigazgatója, Anshu Jain egy londoni konferencián arról beszélt, hogy a bank az előző év azonos időszakához képest lényegesen kevesebb kereskedési bevételt ért el.

Deutsche Bank napon belüli grafikon Forrás: Investor.hu

A piaci aktivitás nagyon sokat visszaesett, ami a befektetési banki üzletág árbevételére is negatívan hat – emelte ki a Deutsche Bank vezetője. A tavalyi év teljesítményére még pozitívan hatottak az Európai Központi Bank likviditásnövelő, LTRO programjai, illetve Mario Draghi nyilatkozata, aki szerint bármit készek megtenni az euró védelme érdekében. Ezek egy évvel korábban komoly lökést adtak a befektetési banki üzletág teljesítményének.

A kereskedési tevékenységre negatívan hathat továbbá az is, hogy a Fed a kötvényvásárlási programot csökkenteni szeretné, ami miatt hozamemelkedés volt látható több fejlett kötvénypiacon is.

A Barclays a múlt héten panaszkodott amiatt, hogy a 500 millió fonttal lehet kisebb éves szinten a júliusi, augusztusi bevétel, főként a kereskedési divízió rosszabb teljesítménye miatt.

Deutsche Bank napi grafikon Forrás: Investor.hu