A Guardian szerint rövid utakra Budapest a legjobb célállomás

Vágólapra másolva!
A The Guardian című angol napilap egy mai cikke fővárosunkat ajánlja mindenkinek, aki rövid utazáson szeretne feltöltődni, méghozzá zsebbarát áron.
Vágólapra másolva!

Maga a lap a Housetrip ajánlataiból indul ki. Ezen a website-on olyan lakásokat találunk, amelyeket egy-két éjszakára is ki lehet venni. Végigpergetve a turisztikai nagyágyukat, valóban jóval drágábbak a lakások az ismert nyugati nagyvárosokban, mint Budapesten, ahol a kiemelt ajánlatok sem kerülnek többe éjszakánként 40-60 eurónál. Már akár 139 font, mintegy 50 ezer forint fedezi egy kétszemélyes hétvégi út költségeit, a repülőjegyektől a tömegközlekedésen át az olcsó étkezésig. A Guardian szerint egyedül szilveszterezni nem érdemes átruccanni hozzánk, akkor abnormálisan megemelkednek az árak. Újévkor Barcelona és Berlin a befutó. Ugyanitt olvashatjuk, hogy az egykor olcsóságáért is népszerű Horvátország a legköltségesebb úti cél, ha csak néhány napra mozdulunk ki: Dubrovnyikra 327 fontot, Splitre 286 fontot számol a honlap.

Íme a Guardian által összeállított árlista az egyszemélyes lakásokra éjszakánként: Budapest 28 font, Lisszabon 37 font, Isztanbul 38 font, Barcelona és Madrid 39 font. Ami a két éjszakás utakat illeti, repülőjeggyel: Budapest 139 font, Madrid 148 font, Barcelona 150 font, Nizza, Brüsszel, Berlin és Párizs 162-165 font között, Amszterdam 185 font, Lisszabon 18 font, Prága 194 font.