Borzasztó dolgok történnek ebben a városban

Sleepy Hollow
Vágólapra másolva!
Sleepy Hollow nem egy békés hely mostanában: megjelent egy férfi, aki 250 éve elvileg halott, a rendőrnőnek boszorkány volt valamely őse, és halottal társalog, ugyanakkor a földalatti katakombákban is roppant nyomasztó események történnek. Új misztikus sorozat indult, túl vagyunk két epizódon.
Vágólapra másolva!

Új kedvence lehet azoknak, akik szeretik az Odaátot, a Buffyt: a Sleepy Hollow pár napja indult az USA-ban, két rész ment le belőle, és különös keveréke a kalandfilmek, horrornak, az időutazós sztoriknak, a fantasynak, sok boszorkánnyal, átváltozással, alakváltóval.

Forrás: FOX

A sztori az Álomosvölgy legendájára épül, így természetesen van benne fejnélküli lovas is, aki azonban a modern kornak megfelelően a puskát is biztosan kezeli. A történet 1820-ban született, kapott filmes feldolgozást, most pedig tévére is készült adaptáció – méghozzá meglehetősen látványos és fordulatos, passzol abba a hullámba, amelyben a felnőtteknek való fikció keveredik a gyerekmesével (Grimm vagy Egyszer volt, hol nem volt).

Forrás: FOX

Nem meglepő, hogy a gondosan összetett férfi-nő páros jól üzemelt már számtalan sorozatban, mint az X-Aktákban, a Dr. Csontban vagy mostanában a Sherlock és Watsonban (itt az Elementary női Watsonjára, Lucy Liura gondoljunk), és ez mozgatja a Sleepy Hollow-t is. Tom Mison alakítja Ichabod Crane-t, aki 250 évet átaludt egy barlangban, némi boszorkányos segítséggel, Nicole Beharie pedig Abbie Mills rendőrnőt hozza: egyelőre csak közös munka van, nyomozás, gyakori életveszéllyel, miközben semmiféle szexuális-emocionális vonzalomnak nincs nyoma. Pár epizód után biztos alakítanak ezen a készítők, ha hosszabb távra terveznek, mert a tévézők szeretik, ha kialakul valami a két főhős között.

Forrás: FOX

A második részben itt-ott már az Indiana Jones-filmeket idézi a történet, például amikor Crane és bájos női segítője egy földalatti, titkos, befalazott járatra bukkannak, majd ott kalandoznak a patkányokkal teli katakombában. A sorozat amúgy ipari mennyiségben használja a horrorkliséket, van temetői jelent, papgyilkosság az éjszakai templomkertben, sötét házban bolyongó, édesanyját szólítgató kisfiú, diliházban sátánt vizionáló ápolt, boszorkányégetés és hasonlók. A misztikus dráma műfaj hívei megnyugodhatnak, mert itt kapnak jócskán elfeledett titkokat, felmelegített legendákat, bolyongó lelkeket, miközben az időutazós szériák nézői sem maradnak időugrások nélkül, mivel a jelentek egy része 1781-ben játszódik, amikor Crane látszólag meghal.

Forrás: FOX

A széria jó ratinggel, 10 millió nézővel nyitott az USA-ban, a hazai vetítésről még nincs információnk.