Szabadulni kell a forinttól

Vágólapra másolva!
Nem szereti a forintot a BNP Paribas, legalábbis az ügyfeleiknek azt javasolják, hogy inkább cseh koronába csoportosítsák át forintpiaci megtakarításaikat. A francia nagybank szerint az alapkamat csökkenése és a közelgő választások kockázatokat hordoznak, ami a forint koronával szembeni gyengülését vonhatja maga után. 
Vágólapra másolva!

A BNP Paribas szerint alulteljesítő lesz a forint a régióban a következő hónapokban, amit a jegybank kamatcsökkentési sorozatával és az inflációs kockázatok jelentős növekedésével magyaráz az elemző a Bloomberg tudósítása szerint. Dina Ahmad szerint a 2014-es parlamenti választások a költségvetési politika lazulásához vezetnek, de a devizahitelesek megmentésével kapcsolatos lépések is kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak.

Miközben Magyarországgal kapcsolatban nagyon sok kockázatot lát a BNP, a cseh kilátások tekintetében jóval optimistább álláspontra helyezkedtek. Ez magyarázza, hogy a forintot szerintük el kell adni a cseh koronával szemben.

Létezik-e kockázat nélküli tőzsdézés?

A tőzsdézés bizony kockázatos műfaj, kár is lenne az ellenkezőjét elhitetni magunkkal. A kockázat azonban nem egyenlő a kontrollálhatatlan veszéllyel, a sikeres tőzsdéző pontosan átlátja és a megfelelő módszerekkel határok közé szorítja a kockázatait. Hogy hogyan lehet a kockázatokat minimalizálni, és milyen eszközöket használnak a profi tőzsdézők a hosszú távú sikeresség megőrzéséhez, soron következő webináriumunkon kiderül.

Időpont: 2013. október 3. csütörtök, 17:30. További információk itt >>

Úgy gondolják, hogy a koronáért hamarosan 12 forintot kell majd fizetnünk, szemben a mostani 11,7 forinttal. Bár nem tűnik soknak, a grafikonra tekintve ez mégiscsak egy tekintélyesebb gyengülésnek ígérkezik.

Nem mehetünk el amellett, hogy a BNP Paribas a grafikonon látható csökkenő trendvonal törésére spekulál, melyet követően a 12 forint/koronás célszint is kísértetiesen egybeesik a következő fontosabb ellenállással, a márciusi mélységekkel.

A forint/cseh korona árfolyamának alakulása