A Telenor is felveszi a kesztyűt

Vágólapra másolva!
A Vodafone és a T-Mobile nyomdokaiba lépett a Telenor, miután mától már nála is elérhetőek a korlátlan beszélgetést és SMS-ezést nyújtó csomagok. Ráadásul a debütálás egybeesik a Vodafone megújult díjcsomagjainak piacra dobásával, amelyek hosszú távon egyaránt az árak csökkenését hozhatják a verseny élénkülésével. Ez pedig korántsem jó hír a telekomcégek számára, melyekre már így is komoly nyomás helyeződik az extra terhek révén.
Vágólapra másolva!

A Vodafone és a T-Mobile nyomdokaiba lépett a Telenor, miután két versenytársát követve mától már nála is elérhetőek a korlátlan beszélgetést és SMS-ezést nyújtó szolgáltatások. A lépés tulajdonképpen nem számít meglepetésnek, hiszen az egyre csak éleződő piaci verseny miatt a régióban, sőt a világszerte hasonló utat választanak a telekomcégek.

Azzal hogy most már a Telenornál is elérhető a szolgáltatás nagyobb versenyre lehet számítani e téren is a hazai mobilpiacon. Ugyanakkor ne feledjük el, hogy a szektort érintő terhek más iparágakhoz képest kiemelkednek, ráadásul az újabb frekvenciatenderek további komoly összegeket emészthetnek majd a közeljövőben fel. Így nem feltétlenül jöhet el az árak gyors eróziója, ezt korábban már az Investor.hu hasábjain is fejtegettük, amikor is a hazai korlátlan szolgáltatások árait hasonlítottuk össze a régiósokkal.

Valami mégis megindult…

Hogy véletlen-e, vagy sem azt döntse el mindenki saját magam, de a Telenor debütálása éppen egybeesett a Vodafone korlátlan szolgáltatást nyújtó díjcsomagjainak megújulásával, ami az árak letörésével járt együtt.

A Vodafone lépésével tehát már meg is kezdődött a verseny a hazai szolgáltatók között, ami hosszabb távon az árak csökkenésével járhat, ami azonban a telekomcégek, mint a Magyar Telekom a profitabilitás romlásával járhat együtt.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.