Vágólapra másolva!
Hiába talált a helyi labdarúgó-szövetség skóciai felmenőt, a 16 éves Wayne Rooney nem adta be a derekát, és csakis az angol válogatottban akart futballozni, árulta el Berti Vogts.

A hét végi, Sunderland elleni bajnokin duplázó Manchester United-csatár, Adnan Januzaj esetleges honosítása komoly vitákat váltott ki Angliában. David Moyes menedzser kijelentette, a belga születésű, koszovói és albán szülőkkel rendelkező játékos olyan klasszis lehet, mint Wayne Rooney, ezért a hírek szerint a szövetség szeretné meggyőzni, hogy Anglia színeiben futballozzon.

Az esetről még Berti Vogts azeri szövetségi kapitányt is megkérdezték, aki az északírek elleni világbajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón egy meglepő sztorival rukkol elő. Szerinte volt egy halvány reménysugár arra, hogy Rooney ne angol, hanem skót válogatott legyen.

Wayne Rooney Forrás: AFP/Paul Ellis

"A skót szövetség kiderítette, hogy Rooney nagymamája skót, ezért én felhívtam őt, majd Glasgow-ból Liverpoolba repültem az unokájához" - mesélte Vogts, aki 2002 és 2004 között a skót válogatottat irányította. "A 16 éves Wayne akkor a David Moyes irányította Evertonban szerepelt. Mondtam neki, hogy skót válogatott lehetne. De ő azt válaszolta: Bocs, főnök, én angol vagyok."

Rooney 2003. február 12-én, minden idők legfiatalabb angol válogatottjaként Ausztrália ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, eddigi 84 mérkőzésén 36 gólt szerzett.