Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a keddi, Svédország elleni utolsó világbajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón bejelentette, 2016-ig meghosszabbítja szerződését. A stockholmi eseményen Löw tolmácsa a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, Staffan Olsson volt.

Joachim Löw hivatalosan is megerősítette, hogy 2016-ig meghosszabbítja szerződését a német válogatott élén. A szövetségi kapitány azt követően egyezett meg a folytatásról a szövetség vezetőivel, hogy az együttes pénteken, Írország legyőzésével biztosította helyét a jövő évi világbajnokságon.

Az 53 éves szakember a 2006-os világbajnokság után, Jürgen Klinsmann távozását követően kapott lett kapitány, irányításával a csapat 2008-ban Eb-döntőt és 2010-ben vb-elődöntőt játszott, de tavaly is négy közé jutott a kontinensviadalon.

Joachim Löw és Staffan Olsson Forrás: AFP/DPA

A hétfői, stockholmi sajtótájékoztató különlegessége volt, hogy Löw tolmácsaként a kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, háromszoros olimpiai döntős kézilabdázó, Staffan Olsson tevékenykedett.

"Nagyon mókás volt, de idegesen éreztem magam. Nagyon szerettem volna már találkozni Joachim Löwwel. Örülök, hogy sikerült, nagyon barátságos embert ismertem meg a személyében" - nyilatkozta Olsson, aki tizenegy évet töltött Németországban és a Kiel csapatával négy bajnoki aranyat szerzett.

A svéd kéziválogatott szövetségi kapitánya tippre is vállalkozott, azt mondta, a Svédország-Németország vb-selejtező döntetlen eredménnyel zárul majd.