A forrásszerzés probléma a fiatal vállalkozóknak

Vágólapra másolva!
Ezer, a negyvenet még be nem töltött üzletember megkérdezésével készített nemzetközi felmérést az EY. Ebből kiderül, kétharmaduk küzd forráshiánnyal, és felük véli úgy, hogy pénzügyi gondjaikat megoldanák az új, innovatív finanszírozási források, meg az adókedvezmények.
Vágólapra másolva!

Az EY felmérése során a negyven év alatti üzletemberek 73 százaléka jelentette ki, hogy forrást szereznie probléma. E nehézségek különösen azokat érintik, akik új szolgáltatást vagy terméket szeretnének bevezetni a piacra. 49 százalékuk úgy véli, hogy az új, innovatív finanszírozási források – például a közösségi és a mikrofinanszírozási formák – segíthetnek pénzügyi gondjaikon.

A világ 20 legfejlettebb országában végzett közvélemény-kutatás kapcsán Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere elmondta, „…a vállalkozók, különösen a fiatal üzletemberek sikere alapvető fontosságú az Európai Unió gazdasága számára, ahol az új munkahelyek 85 százalékát a vállalkozások biztosítják. […] Nemcsak az üzletmenetben kell innovatívnak lenniük a vállalkozóknak, hanem a korábban kevésbé alkalmazott finanszírozási formákat is meg kell találniuk a talpon maradás és a fejlesztés érdekében. Igaz ez Magyarországra is, ahol egyre bővül az alternatív források skálája, mint például a Jeremie és más finanszírozási programok.”

A nemzetközi válaszadók többsége, 41 százaléka szerint a kormányzatok adókedvezményekkel könnyíthetnék meg, hogy forráshoz jussanak. A lista második helyén az egyszerűbb szabályozási környezet áll, harmadik lehetőségként a kockázati tőkebefektetésekre vonatkozó adókedvezményt nevezték meg.

A fiatal vállalkozók 77 százaléka tagja valamilyen klubnak, vagy az EY Az év üzletembere programhoz hasonló támogató szövetségnek. A felmérés szerint ez kulcsfontosságú lehet a fiatal vállalkozók számára, hiszen az üzleti mentorral rendelkezők mindössze 22 százaléka bukik bele a vállalkozásba. Akiknek nincs ilyen hátországa, azok között 50 százalék ez az arány – derül ki az EY jelentéséből.