Az akkutöltők királyát fejleszti a Sony

Vágólapra másolva!
Japán lapértesülések szerint a Sony már jövőre bemutathatja legújabb vezeték nélküli akkumulátortöltőjét, ami gyorsabban működik majd a jelenlegi technológiáknál.
Vágólapra másolva!

A japán Nikkei üzleti lap úgy tudja, hogy a Sony új vezeték nélküli töltési megoldása feleannyi idő alatt feltölti majd a technológiát támogató telefonokat, mint a jelenleg elérhető megoldások. Ez annak köszönhető, hogy a japán cég megoldása 10-15 wattos teljesítménnyel végzi a töltést, míg a jelenleg piacon lévő megoldások feleekkora teljesítménnyel dolgoznak, tehát lassabban töltik fel a készülékeket.

A lap szerint az új töltési megoldással egy óra alatt teljesen feltölthetők lesznek a mobil eszközök kábelek alkalmazása nélkül. A Sony új vezeték nélküli töltőtechnológia valószínűleg visszafele kompatibilis lesz a jelenleg elterjedt Qi szabvánnyal.

A Sony mellett a Rohm nevű társaság is fejleszt hasonló képességekkel rendelkező, drót nélküli töltőt. Mindkét vállalat már a jövő év második felében piacra akarja dobni a termékeket - írja a Nikkei.