Különleges Barátok közt-epizód jön

Barátok közt
Vágólapra másolva!
Tizenöt éve indult az RTL Klub szappanoperája, ezt egy speciális epizóddal ünnepli a stáb.
Vágólapra másolva!

Péntek este a Barátok közt 15. születésnapja alkalmából egy különleges kiadással készülnek a készítők a sorozat nézőinek, melyben találkozhatnak az egykor Magdi anyust alakító Fodor Zsókával, Balogh Edinával és Németh Kristóffal, illetve fény derül arra is, hogy hova tűnt pár hónappal ezelőtt Vili bácsi.

Forrás: baratok.hu

1998 októberében ismerté meg a tévézők a Berényi család tagjait és a többieket, Kertészéket, Balogh Nórát és Novák Lacit. Az indulás óta nagy volt a jövés-menés a Mátyás király téren, a kezdeti szereplők közül már csak öten láthatóak a sorozatban. Szőke Zoltán ma is jól emlékszik a kezdeti időkre: „Éreztük, hogy valami újat hozunk létre, de azt az álmunkban sem gondoltuk, hogy ilyen sokáig fog tartani. A 15 év elmondhatatlanul gyorsan telt el. Legszívesebben azokra az izgalmas akciójelenetekre emlékezem, amelyeknek a forgatása komoly kihívást jelentett szakmailag is" – emlékezett.

Varga Izabella szintén ott volt az induláskor, azóta megházasodott, két kislány édesanyja lett. Ő a vajdasági Óbecséről származik, és már gyerekkorában imádott a színjátszókörben szerepelni. Természettudományi szakmunkatársi végzettséget szerzett, s bár pszichológus is szívesen lett volna, végül a színészet mellett döntött. 1993-ban jött Magyarországra, 1998-ban kezdte el forgatni a Barátok köztöt. Rajta kívül Ábrahám Edit, Szőke Zoltán, Várkonyi András és Tihanyi-Tóth Csaba szerepel a sorozatban a kezdetektől fogva. Ám Rékasi Károly sincs sokkal lemaradva tőlük, ő 14 éve játssza Barta Zsolt szerepét.

Nem kevés átjárás volt ugyanakkor a klasszikusnak számító MTV-s teleregény, a Szomszédok és az RTL Klub szappanoperája között, több színész megfordult mindkettőben. A Rózsa bisztró látogatói közül a legtöbb csak vendégszerepet kapott Horváth Ádám sorozatában: Ábrahám Edit bírónőként tűnt fel, Németh Kristóf zsugázott és csajozott, Várkonyi András több karaktert is megformált az évek során. Erről itt olvashat bővebben.

R. Kárpáti Péter itt mesélt hosszan a kezdetekről, itt arról olvashat, hányszor és hogyan került bajba Szőke Zoltán, pontosabban Berényi Miklós, itt pedig Kiss Ramóna mesélt kulisszatitkokat.