Frei Tamás az RTL-en tér vissza

Vágólapra másolva!
Holnap este Sebestyén Balázs és Vadon János vendége Frei Tamás lesz, aki hosszú évek óta nem volt az RTL Klub képernyőjén.
Vágólapra másolva!

Az év nagy részében külföldön élő író csak rövid időre érkezett haza, de hamarosan repül is vissza Floridába, mert a telet ott tölti. Frei – aki rajongója az érdekes tárgyaknak - néhány különleges darabot a Vundersőn és Zuperszexiben is bemutat, próbára téve Balázs és Jani fantáziáját, akiknek például azt kell kitalálniuk, hogy vajon hogyan használhatnak a laosziak egy speciális injekcióstűt. Frei másik nagy szenvedélye a kávé, amiből is az egyik legdrágábbat, a cibetmacska ürülékéből kinyertet kell a házigazdáknak azonosítania.

„Örömmel mondtam igent Balázsnak és Janinak annak ellenére, hogy ez a televíziós műfaj Magyarországon még gyerekcipőben jár. De tetszik az, amit ők csinálnak, Amerikában kedvenceim ezek a típusú showműsorok. Balázsék igaz, hogy csipkelődnek, de mindeközben szórakoztatnak is. Én legalábbis nagyon jól szórakoztam" – mondta.

12 éve zajos volt a válás

Frei egykor nagy botrány mellett távozott az RTL-től. Az eset még 2001 májusában történt, mikor a műsorához a következő szavakkal igyekeztek kedvet csinálni: "Legyenek részesei egy kockázatos kalandnak! Tartsanak Frei Tamással Moszkvába! Béreljék fel vele együtt azt a bérgyilkost, aki egymillió dollárért még a magyar miniszterelnököt is megölné!"

Az ORTT több mint ötmilliós kötbér megfizetésére kötelezte a csatornát, és tíz percre felfüggesztette műsorainak sugárzását, mondván, hogy a média egyetlen szereplője sem engedheti meg magának, hogy lehetséges gyilkosság célpontjaként bárkit, így egy közjogi méltóságot viselő személyt jelöljön meg.

A nagy botrányt kiváltó riport után Frei Tamásnak mennie kellett az RTL Klubtól, vezetőket is leváltottak. Az eset a riporteren túl magával sodorta a programigazgató Gyöngyössy Bencét és a vezérigazgató Piller Andrást is, ez vezetett Dirk Gerkens kinevezéséhez.