Pont kerülhet a cseh Telefónica felvásárlási sztorijára

Vágólapra másolva!
Közel 4 százalékot esett a cseh Telefónica CR részvénye, miután a Financial Times értesülései szerint a PPF csupán 290 korona körüli összeget adna a felvásárlás előtt álló telekomcég papírjaiért a 300 korona feletti piaci árral szemben. A szerződést pedig állítólag már ma, de legkésőbb holnap megköthetik a felek.
Vágólapra másolva!
  • A Financial Times tranzakcióhoz közel álló forrásai szerint akár már ma, de legkésőbb holnap pont kerülhet a cseh Telefónica CR felvásárlási sztorijára.
  • Értesülések szerint a cseh milliárdos, Petr Kellner érdekeltségi körébe tartozó PPF Csoport 2,5 milliárd euró fejében vásárolhatja meg a spanyol Telefónica cseh leányában meglévő 69 százalékos részesedését.
  • A PPF azonban itt még nem állna meg, ugyanis tervek szerint teljes egészében szeretné bekebelezni a cseh telekomcéget, ami egyben a tőzsdei kivezetésével járna együtt. Erre további 1 milliárd eurót fordíthatna a potenciális vevőjelölt.
  • A pletykára mintegy 3,5 százalékot esett a cseh Telefónica árfolyama, miután az értesülés alapján a vevő csupán 290 korona körüli összeget adna a telekompapírért darabonként. Ezt követően azonban az árfolyam a 300 korona körüli szintekről ismét 310 korona fölé került, amiben szerepe lehet annak is, hogy a PPR részéről nem kívánták megerősíteni az értesülést.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu