Vágólapra másolva!
Visszavonulásra kényszerült egy uruguayi futballkapus, miután otthoni munka közben levágta a négy ujját. A 34 éves Juan Obelarnak csak a hüvelykujja maradt meg a bal kezén.

"Ház körüli munkákat végeztem, éppen fadarabokat próbáltam legyalulni, ám egyszer csak azt láttam, hogy a gép levitte négy ujjamat" - emlékezett vissza az egykori Penarol-játékos. "Egyedül voltam, így senki nem tudott segítséget nyújtani. A bal kezemen csak a hüvelykujjam maradt meg."

A 34 éves kapust rekonstrukciós műtétnek vetik alá, de már egyetlen ujját sem lehet megmenteni abból a négyből, amelyet legyalult.

Obelarnak hat hónapja nem volt klubja, pedig úgy tervezte, hogy januárban visszatér a focipályára.

"Azt mondták, hogy semmi esély nincs arra, hogy akár egyetlen ujjamat is meg lehessen menteni, de megpróbálnak kicsit újjáépíteni. Pocsékul érzem magam, ez életem eddigi legrosszabb és legfájdalmasabb pillanata volt ez."

A kapus, miután elhagyta a Penarolt 2005-ben, játszott Hondurasban és Kolumbiában is, majd visszatért Uruguayba. Az utolsó klubja a Fenix volt, amelynek az uruguayi fővárosban, Montevideóban van a székhelye.

Nem ez az első eset az uruguayi futballban, hogy egy játékosnak valamely testrésze elvesztése miatt kell visszavonulnia. A korábbi Portsmouth-csatár Dario Silvának a 2006-os autóbalesete miatt kellett felhagynia a játékkal, mivel térd alatt az egyik lábát amputálni kellett.