Vágólapra másolva!
Negyvenhárom év után újra norvég bajnok a Strömsgodset csapata, amelynek Kovács Péter személyében magyar játékosa is van.

A 35 éves csatár kezdőként lépett pályára az utolsó fordulóban a Haugesund elleni meccsen, amelyen csapatának nyernie kellett, mert a második Rosenborgnak csak egy pont volt a hátránya.

A 0-0-s első félidő után a Strömsgodset az 53. percben szerzett vezetést, majd két perccel később a Haugesund tíz emberre fogyatkozott, innentől pedig beindult a henger, és a hazaiak végül 4-0-s győzelemmel harcolták ki a bajnoki címet.

"Leírhatatlan érzés bajnoknak lenni. Eszembe sem jutott, hogy bosszankodjam amiatt, hogy lecserélnek, nagyon boldog voltam. Az első félidő nem a tervek szerint alakult, de a szünet után megszereztük a vezetést. A második gól után még rizikós volt a helyzet, de a harmadik után teljesen felszabadultunk. Akkor már tudtam, meglesz, ezért rendhagyó módon, térdre borulva ünnepeltem" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kovács, aki 73 percet töltött a pályán.

A tízszeres válogatott csatár volt már bajnok pályafutása során, még 2000-ben a finn Hakával, de a mostani arany többet jelent a számára. Kovács a harminc fordulóból huszonötször lépett pályára, és hat góllal zárt.