Elfáradt nap végére a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Nem tudta kihúzni zárásig a magyar piac a pluszokkal, holott kora délután még 0,8 százalékos emelkedésben járt a BUX index. Közben Európában és Amerikában sem jobb a helyzet, a szinte tegnapi záróértékek közelében ingadoznak a benchmarkok.
Vágólapra másolva!

A Mol ugyanakkor kitett magáért, és a legjobban teljesítő blue-chip volt ma a BÉT-en, 1,2 százalékos emelkedésével, elsősorban a jó hírek miatt. A Magyar Telekom viszont újabb történelmi zárómélypontot ért el 275 forinton, de az OTP is lejtmenetben mozgott a nap második felében. Nem úgy a CIG Pannónia, mely remek formában található az elmúlt napokban. Főbb hírek a magyar piacról:

Hétfői záróértékük közelében ingadoztak ma a fontosabb nyugat-európai indexek, a DAX 0,2 százalékos mínuszt ért el, míg a spanyol tőzsde alulteljesítőként 0,6 százalékot veszített. Elsősorban az egyedi vállalati sztorik mozgatták a piacokat, mivel főbb makroadat nem érkezett ma a térségből.

Nincsen nagy kapkodás az amerikai tőzsdéken sem, minimális visszaeséseket lehet csak látni. Közben a Tesla ismét lefelé, míg a Facebook felfelé vette az irányt a nyitás után.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu