Mi történik az MKB-nál?

Vágólapra másolva!
Az MKB közleményben reagált a folyamatban levő átstrukturálással kapcsolatos mai hírekre. Eszerint a projektingatlan-hiteleket is magában foglaló portfóliót önálló jogi entitásba szervezik, hogy a portfóliót még hatékonyabban kezelhessék, a bank többi üzletágának jövedelmezőbb működését is lehetővé téve. 
Vágólapra másolva!

Az MKB Bank tavaly elfogadott stratégiájának megvalósítása folyamatban van, amelynek fókuszában a bank jövedelemtermelő-képességének visszaállítása, tőkehelyzetének megerősítése és stabilizálása, független finanszírozó képességének megteremtése, ezáltal eladhatóságának középtávon történő javítása áll.

A folyamat része az az átstrukturálás, amelynek során az eddig is különálló szervezeti egységben kezelt, az elmúlt évi veszteségekben jelentős szerepet játszó teljes, azaz a jól teljesítő és a problémás projektingatlan-hiteleket is magában foglaló portfoliót önálló jogi entitásba választják le, biztosítva ezzel egyrészt a portfoliónak az eddigieknél még hatékonyabb kezelését, másrészt a bank többi üzletágának jövedelmezőbb működtetését. Az átalakítás által érintett ügyfeleket a bank időben és részletesen tájékoztatja a változásról.

Szintén része az átstrukturálásnak az MKB jövedelemtermelő képességét veszélyeztető külföldi érdekeltségek leépítése. Ennek keretében a közelmúltban sikerült pontot tenni a bolgár Unionbank értékesítési procedúrájának végére.

A fenti intézkedések az MKB Bank tavaly – a tulajdonossal közösen – kidolgozott stratégiájának szerves elemei. Egyben biztosítják, hogy a bank a jelentős növekedési potenciállal bíró üzletágakra összpontosíthasson a jövőben.