Vágólapra másolva!
Visszakerül a nyertes pályázók által fel nem használt támogatási keretösszeg a Vidékfejlesztési Minisztériumba. Ebből a forrásból a tárca pályázatot ír ki a következő hónapban, az összeget állattartási és élelmiszeripari technológiák bevezetését és korszerűsítését megcélzó vállalkozások, gazdálkodók célozhatják meg.
Vágólapra másolva!

Erről tegnap tájékoztatott a Búsi Lajos, a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár Békéscsabán, a vidékfejlesztési konferencián. A politikus kiemelte: az újszerű EU forrásgazdálkodás bevezetése tette lehetővé, hogy újra lehessen pályáztatni a fel nem használt vidékfejlesztési támogatásokat. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázatokat még decemberben kiírják és a pályázati feltételek kizárólag technológiai fejlesztéseket, építési beruházással nem járó eszközök beszerzését teszik lehetővé.

A tárca a még rendelkezésre álló 2007-2014-es költségvetési forrásokból a falugondnoki és a tanyagondnoki hálózat fejlesztésére mintegy 10 milliárd forintra ír ki újabb pályázatot, a vidéki kistelepülések turisztikai célú fejlesztéseire mintegy 13 milliárd forintra, a támogatások intenzitása 100 százalék. Hozzátette: a Leader pályázatok eredményhirdetés előtt állnak, mintegy 35 milliárd forint pályázati forrást osztanak szét.